Loading...
Gadget by The Blog Doctor.

Ahad, 4 September 2016

Telekung Nur untuk kanak-kanak 5 hingga 12 tahun

Sedang mencari Telekung untuk Si Comel puan?
SMS/Whatapps 019-6638422 [Huda]

APAKAH KELEBIHAN TELEKUNG LYCRA 320G BERBANDING 280G?
.
Jika puan ingin memastikan Si Comel puan GEMBIRA bersolat, puan harus pastikan telekung yang dipakainya SELESA =D
.
Benang Lycra terdapat beberapa jenis dan biasanya lycra 280g selalu digunakan untuk menghasilkan telekung kerana ianya murah. Namun tahukah puan bahawa lycra 280g adalah KASAR dan JARANG berbanding 320g?. 
.
Apabila kasar, ianya akan terasa agak PANAS terutama untuk telekung yang menutup seluruh badan.
.
Memandangkan anak-anak kita sendiri yang sudah masuk usia 'perlu belajar solat' jadi kita juga ada hasilkan Telekung Kanak-kanak Istimewa yang diperbuat dari materiel Lycra 320g Lembut dan Gebu-gebu.
.
 Kenapa LEMBUT dan GEBU-GEBU itu PENTING?
.
 Kenapa pula kita pilih Lycra 320g?
.
Kita semua sedia maklum, telekung adalah set pakaian yang menutupi hampir keseluruhan badan dan sekiranya pemilihan materiel yang salah, ia membuatkannya panas apabila dipakai.
.
Apabila panas, kanak-kanak semestinya akan merasa rimas dan mengikut pengalaman kita, kanak-kanak akan memberikan 1001 alasan untuk tidak memakai telekung.
.
Jadi dari pengalaman itu, kita telah membuat pemilihan dari jenis Lycra 320g(imported) yang LEMBUT dan GEBU-GEBU bagi memastikan Si Comel kita gembira untuk mengenakan telekung dan seterusnya GEMBIRA untuk BERSOLAT.





















Sabtu, 20 Februari 2016

Tips Untuk Tampak Lebih Muda Dari Usia Sebenar

MODEL 80-AN: Tips Untuk Tampak Lebih Muda Dari Usia Sebenar



Kecantikan itu adalah subjektif. Ianya bergantung kepada citarasa seseorang. Ada orang tanya bagaimana saya menten cantik sedangkan beranak ...



Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.





Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian wanita,tudung & telekung murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.





Selasa, 5 Januari 2016

Hukum Memakai Telekung Berwarna

Violet: Hukum Memakai Telekung Berwarna:   


Mak kata dulu telekung macam ni popular. Ya, memang sangat popular! Tapi lama2, dah takde orang nak beli. Mak Madihah cakap yang telekung ni kegemaran Puak Ajaran Sesat. Tak tahulah betul atau tak.


So, Madihah pun taknak beli telekung macam ni. Warna putih tetap menjadi kegemaran.
Cuba tengok ni : WOW!
 
Warna Kegemaran Rasulullah SAW

 Annas bin Malik mengatakan
“Warna yang paling disukai oleh Rasulullah saw adalah hijau.” Namun

selain itu Rasul juga ternyata menyukai warna putih. Ada juga keterangan
bahwa Nabi Muhammad saw pernah memakai pakaian berwarna hitam, merah
hati, abu-abu dan warna campuran."



Imam Al-Ghazali dalam Ihya’ Ulumiddin berkata: “Yang amat disukai oleh Nabi saw ialah warna putih.”



Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.


Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian wanita,tudung & telekung murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.



Jumaat, 1 Januari 2016

Telekung Putih tak sesuai untuk wanita

The Garden Of Wisdom: Putih tak sesuai untuk wanita


Assalamualaikum
kat malaysia, nak sembahyang mesti ada telekung, kalau tak ada tak boleh sembahyang.
sebenarnya kalau cukup tutup aurat boleh terus sembahyang dah, tak payah tutup lagi dengan telekung. telekung tu orang asia tenggara saja yang pakai.

tapi pakai telekung pun sebenarnya tak cukup tutup, sebab banyak orang yang pakai telekung tapi jarang.
oleh sebab warnanya putih, maka nampak warna kulit. kalau pakai tudung telekung, memang tutup kalau pakai tudung sekali di dalam (tapi ramai orang yang pakai skaf saja, maka nampak bayang tengkuk, rambut, maka tak sah lah solat) tapi kalau kaki macam mana? selalu nampak orang solat, bila sujud nampak je warna kakinya. maka tak sah lah solat itu. kecualilah kalau pakai stokin sekali. dan ramai jugak yang pakai telekung, dalamnya pakai tshirt pendek lagilah tak sah. telekung kan putih, jarang.

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian wanita,tudung & telekung murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

Isnin, 14 Disember 2015

Telekung buat mama & Bandung

Sini Saya Salwa: Telekung buat mama & Bandung

Tak sabar
pula nak menanti hari esok. Esok mak dan ayah nak datang sini. Sepupu I
konvo esok di PICC Putrajaya. Sebelum esok ni macam-macam la mak I
pesan. "Awa bawa tau kain-kain hari tu, mak saje nak tengok". Pastu dia
call lagi, "Telekung mak tu awa basuh dengan air lalu, basuh sikit je,
pastu bia je dia kering, kalau berkedut tu gosok-gosok sikit, mak tak
sabar nak pakai ni, masukkan dalam plastik dia balik". Masuk dalam
plastik balik tu yang tak tahan tu. Katanya nak nampak betul-betul baru
dari kedai. Telekung tu I beli tuk mak masa kat Bandung hari tu. "Awa
bawa la selipar sekali. Senang mak nak naik turun tangga rumah Mak Tam
nanti". Selipar pun nak?? Macam-macam la my mama. Tak sabar nak berjalan
la tu.


Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian wanita,tudung & telekung murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

 

Sabtu, 5 Disember 2015

Hantaran Kahwin | akuayut

Cerita Kami 6: Hantaran Kahwin | akuayut


Harini up entry pasal kahwin-kahwin pulak.Err..entry GiveAway nanti dulu
lah.hihi.Lagi best kot kalau ada story nak dibaca. :) Tujuan cerita
hantaran ni pon just untuk bagi idea jela pasal hantaran kahwin ni.Aku
rasa pasal hantaran kahwin nak bagi apa aku tak pening pon sebab barang
hantaran kahwin ni aku bagi apa yang ada je.Kalau fikir sangat apa orang
fikir atau cakap mahu aku tak kahwin kang.hihihi. :p
Hantaran aku cuma 5 dulang berbalas 7 dulang.Masa kahwin ni takde pulak
orang nak sponsor.Kalau tak meriah gak barang-barang hantarannya. :p


Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian wanita,tudung & telekung murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.



Amazon MP3 Clips


JavaScript Free Code