Loading...
Gadget by The Blog Doctor.

Sabtu, 17 September 2016

Tudung Paisley Merah Si Comel Kanak-Kanak bawah 10 tahun

Nota: Warna mungkin sedikit berbeza berbanding gambar berikutan pencahayaan semasa sesi bergambar. 
Shawl Dua Muka Paisley ialah rekaan ekslusif terbaru dari aljoofre yang menampilkan tudung shawl dua muka yang mempunyai banyak ciri menarik:
  • Mateial lycra bercorak emboss paisley
  • Tidak memerlukan sebarang pin
  • Tidak memerlukan inner
  • Shawl 2 muka yang mudah digayakan pada semua bentuk muka
  • Dihiasi dengan shawl charm berbentuk tassel/pagoda yang berkilat dan ekslusif.

MATERIEL

Dihasilkan dari material Lycra Emboss Bercorak (stretchable) berkualiti (imported) bagi memastikan Si Comel yang memakainya merasa SELESA dan tidak panas. 

SAIS
Tudung ini sesuai digayakan bagi Si Comel berusia 4 - 10 tahun.

**Model comel kita berusia 5 tahun (^_^).

Cuba bayangkan sekiranya Si Comel puan menggayakannya nanti, pasti comel sangat dan pastinya ramai yang akan berkata, woww...comelnya Si Comel awak bertudung (^_^)


Isnin, 12 September 2016

Jubah Kanak-kanak Sweet Syuhada dari si comel berusia 6 bulan sehingga 8 tahun

❤ PERASAN TAK PUAN? KAIN KEMBANG ❤
Perasan tak puan yang Jubah terbaru kita kainnya kembang bagaikan jubah Tuan Puteri laugh
Apakah Rahsianya?

Hehe....rahsianya adalah untuk jubah ini kita gunakan materiel COMO CREPE Istimewa. 
Kanak-kanak suka apabila kain mereka kembang. Macam Putri Raja katanya laugh
Jubah yang kita hasilkan adalah jubah ringkas jenis sarung yang sangat sesuai digayakan untuk pakaian harian, menghadiri majlis-majlis atau yang paling penting kita hasilkannya untuk mereka selesa ke kelas mengaji Al-Quran.


TERHAD - EKSKLUSIF
Kain jenis ini agak sukar diperolehi, jadi ianya agak terhad.

SAIS
Berikut adalah ukuran (Inci) untuk setiap sais yang kita hasilkan. Cadangan umur yang kami cadangkan adalah cadangan sahaja mengikut sais biasa kanak-kanak.
Namun, untuk memastikan keselesaan Si Comel, kami sarankan rakan-rakan untuk mengukur dahulu pada Si Comel kita sebelum membuat tempahan.
3 Model Comel kita (dalam gambar) berusia 3 tahun, 6 tahun dan 8 tahun.

PANDUAN MENGUKUR SAIZ
Untuk memastikan Si Comel puan SELESA dengan jubah yang kita hasilkan, 3 ukuran yang penting untuk puan ukur adalah:
1. Panjang bahu
2. Keliling dada
3. Panjang tangan
Untuk Labuh Jubah, tiada masalah kerana sekiranya panjang kita boleh potong mengikut kesesuaian nanti (^_^).
*Ukuran mungkin tidak tepat 100% pada badan Si Comel puan kerana ukuran kita adalah ukuran umum kanak-kanak. Sekiranya terlebih/kurang dalam +/- 1 inchi adalah perkara biasa. Eloknya lebih sedikit sebab budak akan membesar (^_^).



Khamis, 8 September 2016

Jubah Kanak-kanak Sweet Honey dari si comel berusia 6 bulan sehingga 8 tahun

 SWEET HONEY LIMITED EDITION - PERASAN TAK PUAN? KAIN KEMBANG 
.
Perasan tak puan yang Jubah Sweet Honey terbaru kita kainnya kembang bagaikan jubah Tuan Puteri =D
.
Apakah Rahsianya? Hehe....rahsianya adalah untuk jubah ini kita gunakan materiel COMO CREPE Istimewa. 
.
Kanak-kanak suka apabila kain mereka kembang. Macam Putri Raja katanya =D
.
.
 TERHAD - EKSKLUSIF 
.
Kain jenis ini agak sukar diperolehi, jadi ianya agak terhad.



Nota: Warna mungkin sedikit berbeza berbanding gambar berikutan pencahayaan semasa sesi bergambar. 

Jubah Sweet Honey Kanak-Kanak yang diperbuat dari materiel Cromo Crepe istimewa & terhad. 

Model berusia 7 tahun.

SAIZ
Jubah ini sesuai bagi Si Comel berusia  6 bln - 8 tahun.

1 tahun kebawah RM 48 (SM) & 58 (SS)
1 - 2 tahun RM 56 (SM) & 66 (SS)
3 - 4 tahun RM 65 (SM) & 75 (SS)
5 - 6 tahun RM 65 (SM) & 75 (SS)
7 - 8 tahun RM 72 (SM) & 82 (SS)
 
Free postage 



Ukuran jubah untuk si comel
 *Ukuran mungkin tidak tepat 100% pada badan Si Comel puan kerana ukuran kita adalah ukuran umum kanak-kanak. Sekiranya terlebih/kurang dalam +/- 1 inchi adalah perkara biasa. Eloknya lebih sedikit sebab budak akan membesar (^_^).

Ahad, 4 September 2016

Telekung Nur untuk kanak-kanak 5 hingga 12 tahun

Sedang mencari Telekung untuk Si Comel puan?
SMS/Whatapps 019-6638422 [Huda]

APAKAH KELEBIHAN TELEKUNG LYCRA 320G BERBANDING 280G?
.
Jika puan ingin memastikan Si Comel puan GEMBIRA bersolat, puan harus pastikan telekung yang dipakainya SELESA =D
.
Benang Lycra terdapat beberapa jenis dan biasanya lycra 280g selalu digunakan untuk menghasilkan telekung kerana ianya murah. Namun tahukah puan bahawa lycra 280g adalah KASAR dan JARANG berbanding 320g?. 
.
Apabila kasar, ianya akan terasa agak PANAS terutama untuk telekung yang menutup seluruh badan.
.
Memandangkan anak-anak kita sendiri yang sudah masuk usia 'perlu belajar solat' jadi kita juga ada hasilkan Telekung Kanak-kanak Istimewa yang diperbuat dari materiel Lycra 320g Lembut dan Gebu-gebu.
.
 Kenapa LEMBUT dan GEBU-GEBU itu PENTING?
.
 Kenapa pula kita pilih Lycra 320g?
.
Kita semua sedia maklum, telekung adalah set pakaian yang menutupi hampir keseluruhan badan dan sekiranya pemilihan materiel yang salah, ia membuatkannya panas apabila dipakai.
.
Apabila panas, kanak-kanak semestinya akan merasa rimas dan mengikut pengalaman kita, kanak-kanak akan memberikan 1001 alasan untuk tidak memakai telekung.
.
Jadi dari pengalaman itu, kita telah membuat pemilihan dari jenis Lycra 320g(imported) yang LEMBUT dan GEBU-GEBU bagi memastikan Si Comel kita gembira untuk mengenakan telekung dan seterusnya GEMBIRA untuk BERSOLAT.





















Sabtu, 20 Februari 2016

Tips Untuk Tampak Lebih Muda Dari Usia Sebenar

MODEL 80-AN: Tips Untuk Tampak Lebih Muda Dari Usia Sebenar



Kecantikan itu adalah subjektif. Ianya bergantung kepada citarasa seseorang. Ada orang tanya bagaimana saya menten cantik sedangkan beranak ...



Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.





Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian wanita,tudung & telekung murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.





Selasa, 5 Januari 2016

Hukum Memakai Telekung Berwarna

Violet: Hukum Memakai Telekung Berwarna:   


Mak kata dulu telekung macam ni popular. Ya, memang sangat popular! Tapi lama2, dah takde orang nak beli. Mak Madihah cakap yang telekung ni kegemaran Puak Ajaran Sesat. Tak tahulah betul atau tak.


So, Madihah pun taknak beli telekung macam ni. Warna putih tetap menjadi kegemaran.
Cuba tengok ni : WOW!
 
Warna Kegemaran Rasulullah SAW

 Annas bin Malik mengatakan
“Warna yang paling disukai oleh Rasulullah saw adalah hijau.” Namun

selain itu Rasul juga ternyata menyukai warna putih. Ada juga keterangan
bahwa Nabi Muhammad saw pernah memakai pakaian berwarna hitam, merah
hati, abu-abu dan warna campuran."



Imam Al-Ghazali dalam Ihya’ Ulumiddin berkata: “Yang amat disukai oleh Nabi saw ialah warna putih.”



Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.


Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian wanita,tudung & telekung murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.



Amazon MP3 Clips


JavaScript Free Code