Loading...
Gadget by The Blog Doctor.

Isnin, 14 Disember 2015

Telekung buat mama & Bandung

Sini Saya Salwa: Telekung buat mama & Bandung

Tak sabar
pula nak menanti hari esok. Esok mak dan ayah nak datang sini. Sepupu I
konvo esok di PICC Putrajaya. Sebelum esok ni macam-macam la mak I
pesan. "Awa bawa tau kain-kain hari tu, mak saje nak tengok". Pastu dia
call lagi, "Telekung mak tu awa basuh dengan air lalu, basuh sikit je,
pastu bia je dia kering, kalau berkedut tu gosok-gosok sikit, mak tak
sabar nak pakai ni, masukkan dalam plastik dia balik". Masuk dalam
plastik balik tu yang tak tahan tu. Katanya nak nampak betul-betul baru
dari kedai. Telekung tu I beli tuk mak masa kat Bandung hari tu. "Awa
bawa la selipar sekali. Senang mak nak naik turun tangga rumah Mak Tam
nanti". Selipar pun nak?? Macam-macam la my mama. Tak sabar nak berjalan
la tu.


Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian wanita,tudung & telekung murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

 

Sabtu, 5 Disember 2015

Hantaran Kahwin | akuayut

Cerita Kami 6: Hantaran Kahwin | akuayut


Harini up entry pasal kahwin-kahwin pulak.Err..entry GiveAway nanti dulu
lah.hihi.Lagi best kot kalau ada story nak dibaca. :) Tujuan cerita
hantaran ni pon just untuk bagi idea jela pasal hantaran kahwin ni.Aku
rasa pasal hantaran kahwin nak bagi apa aku tak pening pon sebab barang
hantaran kahwin ni aku bagi apa yang ada je.Kalau fikir sangat apa orang
fikir atau cakap mahu aku tak kahwin kang.hihihi. :p
Hantaran aku cuma 5 dulang berbalas 7 dulang.Masa kahwin ni takde pulak
orang nak sponsor.Kalau tak meriah gak barang-barang hantarannya. :p


Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian wanita,tudung & telekung murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.



Si jejaka dan telekung

my w.o.r.d.s: Si jejaka dan telekung


Kelmarin menemani teman karibku, seorang jejaka mencari keperluan asas wanita. Pelik, gila. Bukan keperluan harian wanita, tetapi keperluan ...

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian wanita,tudung & telekung murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

Selasa, 10 November 2015

Blouse dan baju muslimah cantik n gojes

Cik Epal: Review NILE.COM.MY : Blouse dan baju muslimah cant...


Hello! Rasa macam baru je kahwin and hidup berdua dengan suami. Pejam celik, pejam celik sekarang dah pregnant. Tak lama lagi dalam beberapa...

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian wanita,tudung & telekung murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

kat mana mamaelly selalu shopping jubah/longdress

mamaelly: kat mana mamaelly selalu shopping jubah/longdress

entry khas untuk : aini hazrina.. hihihi kat mana mamaelly selalu shopping jubah atau long dress.ceh bunyi macam selalu sangat shoppi...

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian wanita,tudung & telekung murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

Isnin, 5 Oktober 2015

Hantaran Untuk Majlis Pertunangan Berapa Bajetnya?...

Petua,Idea dan Pandangan: Hantaran Untuk Majlis Pertunangan Berapa Bajetnya?...

Hantaran Untuk Majlis Pertunangan  Mengikut adat Melayu, barang hantaran hendaklah diberi mengikut bilangan ganjil dan barang daripada pi...

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian wanita,tudung & telekung murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

Khamis, 1 Oktober 2015

DIY : Gubahan Hantaran - Telekung

macam-macam cerita: DIY : Gubahan Hantaran - Telekung

As Salam

Entry : 1st Trial utk org lain..

Hari ini dalam sejarah...My bos said person yg nak kami deco2kan
hantaran tu akan bg brng esok..sekali pagi tadi my bos smp, nah
kau..amik 1 paper bag ada 2 barang. Kain telekung & kain pasang baju
kurung.

Memula tu macam pening2 sikit nak deco mcmane..MAKA en.GOOGLE and
BLOGGER2 yg baik hati tunjuk design dieorg lah sumber inspirasi aku
& my bos..

Alhamdulillah siap utk 1 barang hantaran :

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian wanita,tudung & telekung murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

Selasa, 1 September 2015

Telekung Sembahyang Kain Sembahyang Baju Sembahyang

Jemari Baju: Telekung Sembahyang Kain Sembahyang Baju Sembahyan...


Assalamualaikum.


Kalau bahasa standard orang sebut Telekung Sembahyang. Kalau di Kelantan, telekung sembahyang dipanggil kain sembahyang. Yang jadi sedikit kelakar, orang terengganu panggil telekung sembahyang sebagai

baju sembahyang. So persamaan linear yang terhasil di sini ialah, kain sembahyang + baju sembahyang = telekung sembahyang :)


Telekung sembahyang yang dulu - dulu kita guna kebanyakannya diperbuat dari kain cotton. Dan pada  zaman dulu - dulu, demand ke atas telekung sembahyang ni tak macam sekarang. Semua orang pakai warna putih, semua dari kain cotton, yang penting boleh diguna pakai dan sah untuk solat.


Nipis ke, panas ke, sedap pakai ke, pinggang bergetah ke... jarang timbul persoalan sebegini. Janji ada telekung sembahyang. Cuma apabila kesedaran tentang isu - isu tertentu seperti nipis, kebersihan, penutupan
aurat yang sempurna ketika solat dan keselesaan semakin timbul di kalangan muslimat, telekung sembahyang juga mengalami revolusi tersendiri bagi memenuhi kehendak permintaan pengguna.


Dari kain cotton, up grade ke kain jenis licin. Kemudian muncul semusim di mana semua tercari - cari telekung sembahyang bersulam. Ada yang mencari sampai ke Bandung, Indonesia untuk telekung sembahyang bersulam.

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian wanita,tudung & telekung murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

Isnin, 17 Ogos 2015

Handbag: Authentic from US

Absolutely Afzan: Authentic from US


Oh, since saya selalu order barang dari oversea  (nak dapat harge murah, tapi guarantee original!),  saye pon jual jugak barangan brande...


Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.


Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

Entry Khas Buat Penggemar Designer HandBag Ribu Riba Tapi Tak Cukup Duit Nak Beli.

NOTTI NETTI: Entry Khas Buat Penggemar Designer HandBag Ribu Riba Tapi Tak Cukup Duit Nak Beli.

Op...op..op..chop..chop.....aku tak jual bag eh?.....

entry ni aku buat pada sesiapa yang minaaaaaat sangat dengan designer
handbag such as LV, Gucci, Tods, Marc by Marc Jacobs etc tapi tak mampu
nak bayar ribu-riban untuk sebuah bag yang kiranya boleh melangsaikan
hutang PTPTN korang sekaligus.

Siapa tak suka designer handbag kan? sebab sukalah kita pompuan yang
takde duit juta-juta ni terpaksa beli yang imitation jer . And sanggop
cari gred yang super duper nampak real designer hand bag.

Ok, kat online blogshop pun bersepah orang dok jual designer handbag ni.
Kat sini aku nak perkenalkan satu blogshop yang jual authentic designer
handbag yang so far boleh di[ercayai. Blog tu is.

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

Ahad, 9 Ogos 2015

How to detect Fake Coach

♥:::♥Lady Qellissa on The Blog♥:::♥: How to detect Fake Coach

Assalamualaikum dan selamat tahun baru! Okay hari ni nak cerita pasal Coach Immitation. Skrg ramai sgt seller yang jual Coach dan claim yg coach tu original. (samada supplier tipu atau seller yg menipu) Ni nak cerita pasal pengalaman aku sendiri terbeli Coach Fake dgn sorang seller ni. Dah lama sebenarnya tak beli beg Coach, last aku beli tahun 2012 kot. Pastu sampai skrg aku tak pernah beli Coach sbb kononnya dah beralih ke jenama lain. Then aku rasa nak tukar beg kerja aku yg dah barai tu, ternampak plak sorang seller ni up pic madison lindsey dgn harga murah. Actually sebelum ni aku pernah beli barang dr US dgn dia dan mmg ori lah dia jual brg tu.. So aku takde lah rasa sangsi sgt bila aku nak beli beg dari dia sbb dah pernah beli dgn dia.. Bila aku tgk dia post gambar beg yang memang aku berkenan dan harga beg tu murah bagi aku sbb rata-rata seller jual beg Coach Lindsey tu dalam harga RM1k++ tapi seller ni jual Rm7++ je.. Murah kan? So aku mmg teruja lah nak membeli.. So aku bayarlah deposit Rm400 dulu.. Lepas 3 minggu beg pun sampai dr US katanya dah bayar balance beg pun sampai.... And to my surprise bak kata omputih. Beg yang aku dpt tu ternyata mmg fake.. Bak kata org 1:1 ke, high grade fake gitu lah... So aku tak puas hati lah byr RM7++ dpt fake item. Aku pm balik seller secara baik, takdelah nak maki hamun bagai dan bgtau yang beg tu fake siap tunjuk bukti segala bukan cakap kosong je tau, kena tunjuk bukti baru org percaya dan aku kata aku taknak bayar rm7++ untuk beg fake. Dan Alhamdulillah seller tu nak refund duit aku dgn syarat aku pos beg tu balik. Aku apa lagi bungkus balik beg tu terus pg pejabat pos walaupun minggu ni ramai giler orang kat pos opis sebab masing-masing sibuk nak keluarkan duit ASB.. Awal tahun lah katakan nak tunggu bonus lambat jadi ASB jelah jalan yang cepat nak dapat duit.. Ye tak?  Lama gak menunggu weh, seratus org masa tu aku kena tggu semata2 nak pos balik beg tu.. Tapi aku tabahkan hati berkat sabar akhirnya dpt gak aku pos beg tu. Dipendekkan cerita,  lepas seller dapat beg tu, seller tu pun refund duit aku.. Katanya supplier yg bagi beg tu kat dia, dia pun tak tau yang beg tu immitation.Dan dia minta maaf lah dengan aku sbb tak perasan.. Ok aku terima maaf dia, janji jgn buat lagi tau..  Okay skrg aku nak tunjuk tang mana fake beg itu.. Khas untuk kawan-kawan yang baru nak beli Coach online.

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

Handbag dari Zalora.com.my

Azwar Syuhada: Handbag dari Zalora.com.my

Ingat lagi tak entri mengenai Accessories Menarik di Zalora? Awal bulan Jun haritu, Azwar ada dapat baucer RM100 dari pihak Zalora. Sape tak suka dapat baucer kan? Punya excited dapat baucer, depa suruh pilih mana yang berkenan di hati. Azwar tengok, semua barang dekat Zalora ni menarik sangat, sampai rambang mata. Almaklumlah, shopping online ni jarang buat, selalu kalau online pun beli tudung sahaja. Bila diberi peluang, suruh membuat pilihan sampai tak reti nak memilih Jadi, pilih punya pilih handbag Rip Curl (bernilai RM99.00) menjadi pilihanku.

Kebetulan pula, masa Azwar order barang tersebut Azwar pergi bercuti ke Cameron Highland. Esoknya, pihak Zalora dah maklumkan bahawa, barang tersebut telah dihantar. Azwar kira-kira bila balik dari Cameron Highland, barang dari Zalora dah sampailah ke rumah. Rupa-rupanya bila balik dari bercuti barang dari Zalora masih belum kunjung tiba. Hati ni, masih bersabar jadi tunggu dalam dua hari lagi. Selepas hampir dua hari menunggu barang, ianya masih tak sampai-sampai lagi. Jadi, Azwar check tracking number dekat laman web Gdex. Bila check, dah hampir seminggu masih dalam pencarian. Bila call, dia kata mungkin pihak Gdex tak tahu jalan ke rumah. Masalah, kalau tak tahu, kenapa tak call kan? Esoknya, Azwar call sekali lagi, baru nak ambil tindakan. Kira-kira pukul 8.00 malam baru barang dari Zalora sampai. Azwar ingat, isu ini terjadi pada Azwar sorang sahaja. Bila buka page Gdex dekat Facebook, perghhh.. banyak gila orang mengamuk dekat Gdex.

Kesimpulannya, bagi yang kerja dalam menghantar barang orang. Seelok-eloknya, hantarlah pada masa yang telah ditetapkan. Manalah tahu, barang yang dalam parcel itu urgent kan? Jadi, beringat-ingatlah. Marah memanglah marah, tapi tak sampai hatilah sampai nak memaki dekat page facebook tu. Macam memalukan diri sendiri pun ada juga.

Apa-apapun Azwar happy gila, dapat shopping handbag dekat Zalora.com. Dapatlah, bergaya di hari raya nanti!

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

Selasa, 7 Julai 2015

Hantaran 9 dulang, buat ummi yang tersayang

Ada Apa Pada Pida : Hantaran 9 dulang, buat ummi yang tersayang:


Salam hantaran, Hampir dua minggu jugak Pida dan adik-beradik yang lain sibuk dan bizi kerana menguruskan persiapan dan barang-barang hantaran untuk majlis pernikahan ab.


Alhamdulillah, dalam kalut-kalut, dalam sibuk-sibuk dan dalam
gaduh-gaduh sesama ahli jawatankuasa majlis yang telah ditubuhkan itu,
akhirnya kami berjaya merealisasikan apa yang tergambar di benak fikiran
kami. Sebagai pengerusi yang autokratik tetapi akhirnya tewas dek
kedegilan ajk-ajknya, maka terilhamlah gubahan sembilan dulang hantaran
sebagai hadiah iringan buat ummi nanti. Wink wink



Sebelum itu, adik-beradik semua dah bersepakat dan berbincang tentang
apa yang bakal dihadiahkan kepada bakal ibu kami. Ab telah menyerahkan
sepenuhnya kepada anak-anaknya mengenai pilihan barangan yang akan
dijadikan hantaran.



Maka, jadilah hantaran perkahwinan ab ini berupa gubahan rindu puisi
syahdu hasil sentuhan sepupu Pida yang sangat baik hati, Fiza. Thanks

Fiza with lots of love!


Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.


Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian wanita,tudung & telekung murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.




Ahad, 7 Jun 2015

Shopping; ganjaran dan jenama

Black and White: Cerita #1: Shopping; ganjaran dan jenama

Shopping; satu ganjaran kepada kita yang penat bekerja. Setuju? Pada awalnya saya tak beberapa suka dengan kata-kata ini sehinggalah ki...

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

Khamis, 7 Mei 2015

JeNJaLaN CaRi BaRaNg _ Hand BeG_

mONa GaLLaZ StoRy: JeNJaLaN CaRi BaRaNg _ Hand BeG_:

Mid Valley & The Garden 27 november 2010  ...Beg Tangan Baharu... Huh hari tu aku g Mid valley setelah kebuntuan x tau nak pergi mana....

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

Khamis, 16 April 2015

TIPS BAJET HANTARAN TUNANG @ PERKAHWINAN UNTUK PIHAK PEREMPUAN @ LELAKI

Wannie Ariffin : TIPS BAJET HANTARAN TUNANG UNTUK PIHAK PEREMPUAN 2...:


Hari ini Alhamdulillah dapat sedikit masa terluang untuk aku berkongsi cerita tentang tips-tips bajet untuk pertunangan aku pada 3 bulan yang lepas. Amacam dengan tips yang aku berikan untuk korang semua agak2 dapat membantu tak dalam memberikan idea yang bernas. Harap-harap idea yang serba sedikit ini dapat membantu untuk majlis bahagia bride to be sekalian. So, entry kali ini aku ingin bercerita tentang hantaran tunang untuk pihak perempuan pulak.
Jika mengikut adat Melayu, barang hantaran hendaklah diberi mengikut bilangan ganjil dan barang daripada pihak perempuan hendaklah lebih sikit daripada pihak lelaki. Misalnya 5-7, 7-9 dan 9-11. Tetapi untuk majlis pertunangan, biasanya orang akan memilih bilangan 5-7 (lelaki 5 dulang, perempuan 7 dulang). Tapi sekadar adat je pun tak perlulah nak ikut sangat pun, cukup lah sekadar ikut kemampuan masing-masing ye.

Seterusnya, fikirkan bajet yang anda sudah simpan untuk membeli barang-barang hantaran pertunangan ini. Untuk majlis bertunang, kita tidak digalakkan untuk membeli barang-barang hantaran yang terlalu mahal. Cukuplah sekadar membeli barang-barang yang kita akan guna atau yang kita akan pakai semasa majlis perkahwinan nanti.

Walau bagaimanapun, sebelum memilih barang-barang hantaran, kita perlu mengambil kira adat di negeri masing-masing juga. Kerana setiap negeri ada adatnya sendiri. Misalnya, jika di pantai Timur, pihak perempuan akan menerima 2 jenis cincin iaitu cincin merisik dan bertunang jika kedua-dua majlis tersebut digabungkan sekali. Manakala jika di negeri lain pula, cincin merisik mungkin tidak perlu. Jadi, eloklah bakal pengantin berbincang dengan ibu bapa masing-masing terlebih dahulu sebelum memilih barang-barang hantaran. Tapi mak aku memang sempoi alaa tunang je pun cukup lah sekadar satu cincin je sebagai pengikat ikatan pertunangan + merisik. haaa kan dah dapat perjimatan dekat sini. Jangan terlalu berpegang dengan adat sebab kita kan rugi tapi berlandaskan lah agama Insyaallah banyak yang kita akan dapat cut cost dari situ. hihi

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

Sabtu, 7 Mac 2015

Tips Pertunangan Budget

Cik Una's Blog: Tips Pertunangan Budget

Hi semua.. As I mention before, Una nak sharing rentetan perjalanan majlis tunang Una kat Pasir Gudang,JB..   FYI, Una dah bertunang pada ...


Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.


Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

Khamis, 26 Februari 2015

Beli Handbag Di FB Handbag Murah Sekali

cerita tentang SEGALA: Beli Handbag Di FB Handbag Murah Sekali


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera 

Waduh waduh waduh..... lama sungguh CTS tak beroperasi. Nampaknya demam cuti CNY dah membawa sampai ke cuti berblog juga. Bukan apa kengkawan, dok kampung agak bz sikit. Pastu line tenet pun biasalah macam semput. N3 berderet dalam draf rupa2nya masih belum dikarang... tu yang tak ada apa nak publish. Ikutkan hati macam2 nak kongsi cerita.

Jadi sebagai pemanas enjin saya mulakan n3 ni dengan salah satu laman handbag yang saya suka jamu mata dan saya beli bag darinya. (Nampak sangat ayat tonggang terbalik sebab lama tak menulis..............)

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

Rabu, 18 Februari 2015

Blouse dan baju muslimah cantik edisi 2015

Cik Epal: Review NILE.COM.MY : Blouse dan baju muslimah cant...

Hello! Rasa macam baru je kahwin and hidup berdua dengan suami. Pejam celik, pejam celik sekarang dah pregnant. Tak lama lagi dalam beberapa...


Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah di shah alam 

Khamis, 5 Februari 2015

Senarai barang hantaran pertunangan dan perkahwinan

Qeiya Hola Hola: Senarai barang hantaran pertunangan dan perkahwina...


Dress Biru Teal dengan Renda Hitam Perbezaan warna aqua, turqouoise dan teal Berikut merupakan gambar yang akan aku kongsikan.

Berikut merupakan gambar yang akan aku kongsikan bagi senarai barang-barang  hantaran samaada untuk pertunangan atau perkahwinan. Bagi pendapat aku,  kalau nak brand tapi murah kena beli masa ada sale ( Chinese New Year, Hari Natal, Hari Raya). Rancang awal-awal tarikh  supaya korang boleh  grab semua sale yang ada. Setting bajet betul-betul sebab masa sale mata akan jadi kelabu dan kau akan teramik macam-macam benda yang takda pun  dalam senarai bajet. Mau tak kelabu kalau sale 50%, 70%. Siapa boleh  tutup mata kan. Aku carik barang-barang seawal 6 Bulan. Sebenarnya  barang hantaran ni tak wajib pun tapi kita niat dalam hati nak bagi  hadiah untuk pihak sana. Gitu. Banyak tempat yang aku pergi semata nak  carik barang hantaran ni. Makan masa sangat kalau korang jenis yang  memilih. Nasib kesabaran pasangan tu tinggi jadi layankan  juga.Tempat-tempat yang aku pergi untuk carik semua barang-barang ni  antaranya SOGO, Times square, PKNS Shah Alam dan macam-macam lagi yang  tak berapa aku nak ingat. Baju  plak aku pilih warna ''teal''. Nak  sangat warna tak sama dengan orang lain, maka 3/4 lemak hilang semata ke hulu ke hilir carik warna ni. Aku jumpa dress warna teal + black. Lawa  sangat.Harga pun boleh tahan jugak lah. Dress ni dapat dekat PKNS Shah  Alam. Jauh jugak. Pastu siap tempah net atas kepala RM140 gitu. Sebab  dia takda warna  teal jadi dia amik turqouise (cerah sikit dari teal)  ber rendakan hitam. Lawa sangat. Kakak tu cakap kalau baju gelap, tudung kena cerah sikit dari baju supaya tak tenggelam. Macam tulah jugak  sebaliknya.Aku dengan naif angguk-angguk sebab bukan faham sangat pasal
matching-matching warna ni.Lepas dapat pedoman dari kakak tu baru aku  akui ''betul-betul''.


Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

Jumaat, 30 Januari 2015

TIPS UNTUK KENALPASTI BAG LOUIS VUITTON ORIGINAL

Fayreen Mizan: TIPS UNTUK KENALPASTI BAG LOUIS VUITTON ORIGINAL D...


Assalamualaikum, Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat...
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf

Thursday, 20 March 2014

TIPS UNTUK KENALPASTI BAG LOUIS VUITTON ORIGINAL DAN FAKE (Part 1)

Assalamualaikum,

Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.

Official web LV --> klik sini.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf

Thursday, 20 March 2014

TIPS UNTUK KENALPASTI BAG LOUIS VUITTON ORIGINAL DAN FAKE (Part 1)

Assalamualaikum,

Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.

Official web LV --> klik sini.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf

Thursday, 20 March 2014

TIPS UNTUK KENALPASTI BAG LOUIS VUITTON ORIGINAL DAN FAKE (Part 1)

Assalamualaikum,

Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.

Official web LV --> klik sini.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf

Thursday, 20 March 2014

TIPS UNTUK KENALPASTI BAG LOUIS VUITTON ORIGINAL DAN FAKE (Part 1)

Assalamualaikum,

Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.

Official web LV --> klik sini.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

Amazon MP3 Clips


JavaScript Free Code