Loading...
Gadget by The Blog Doctor.

Jumaat, 30 Januari 2015

TIPS UNTUK KENALPASTI BAG LOUIS VUITTON ORIGINAL

Fayreen Mizan: TIPS UNTUK KENALPASTI BAG LOUIS VUITTON ORIGINAL D...


Assalamualaikum, Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat...
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf

Thursday, 20 March 2014

TIPS UNTUK KENALPASTI BAG LOUIS VUITTON ORIGINAL DAN FAKE (Part 1)

Assalamualaikum,

Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.

Official web LV --> klik sini.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf

Thursday, 20 March 2014

TIPS UNTUK KENALPASTI BAG LOUIS VUITTON ORIGINAL DAN FAKE (Part 1)

Assalamualaikum,

Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.

Official web LV --> klik sini.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf

Thursday, 20 March 2014

TIPS UNTUK KENALPASTI BAG LOUIS VUITTON ORIGINAL DAN FAKE (Part 1)

Assalamualaikum,

Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.

Official web LV --> klik sini.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf

Thursday, 20 March 2014

TIPS UNTUK KENALPASTI BAG LOUIS VUITTON ORIGINAL DAN FAKE (Part 1)

Assalamualaikum,

Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.

Official web LV --> klik sini.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

Khamis, 29 Januari 2015

10++ HADIAH TERBAIK UNTUK LELAKI seperti dompet/wallet, cermin mata rayban etc

AKU DOKTOR CINTA: 10 HADIAH TERBAIK UNTUK LELAKI


Sudah namanya lelaki, kadang kala sukar bagi wanita memahami peribadi dan perlakuan golongan berlawanan spesies dan janti...

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah di shah alam  

Rabu, 28 Januari 2015

Handbag oh handbag!...

Hana Sakura: Handbag oh handbag!...


Kali ni nak cerita pasal handbag lah... U all kena tutup mata nanti tergoda lepas tu nak shopping i tatau hehe... haishh perempuan ni tak boleh lari dengan handbag seperti lelaki yang tak boleh lari dari handbag
eh silap kereta/game kan? siap dengan modified, hias2 kereta bagai sungguh high maintenance tapi handbag perempuan murah je (walhal ada yang mahal macam nak pengsan...). Kali ni nak share some of the brands
that i know...

Masih ingat lagi with your first handbag? Seriously i never have one sampailah kerja. Time belajar bawa tote biasa tak pun slingbag garfield yang sungguh femes masa sekolah menengah. Lepas tu pinjam bag kakak
(nasib ada kakak yang ramai boleh pow handbag, tapi pinjam je pun, takleh jadi hak milik kekal). Dulu tak minat handbag2 ni sebab macam...eww handbag tak mainlah kan...al maklum lah student, bawa bag
besar nak ke kuliah je, keluar bandar pun bawa bag yang sama tak pernah peduli dan tak pernah terliur untuk punyai handbag.


Tapi masa zaman menganggur, tinggal dengan kakak...keluar dengan kawan2 semua bawa handbag, takkan nak bawa bag ke kuliah lagi kut..mula2 pinjam lama2 terasa nak beli sendiri. Kenal jenama handbag ni pun dari my sis and my friends... adoii pengsan my sis ada adik yang tak up to date buta fashion ni haha... Sebelum mula bekerja, banyak juga dapat pocket money from all of my sisters sempena persiapan nak g kerja (ceh manja yg amat... arigatou my lovely sisters!). My first handbag tak tahu pun jenama apa tapi sale 50% kat Parkson KLCC. I ingat lagi tau! Beli jenis leather (konon tahan lama) warna hitam sebab boleh match dengan semua baju, mana ada duit nak beli banyak2... mula2 berkira2 juga alih2 promoter tu puji perfume i wangi lepas tu buat2 fikir sekejap terus beli (i memang tak tahan dengan promoter yg suka borak2 and friendly, kita pun jadi terpaut dan termakan hasutan pujukan.).

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

Selasa, 27 Januari 2015

Senarai Harga Kek Hantaran & Perkahwinan

Dari Dapur Rin @ Simply Sweet & Cheezy: Senarai Harga Kek Hantaran & Perkahwinan:

Assalamualaikum ...

KEK HANTARAN PERTUNANGAN/KAHWIN

PILIHAN KEK 
Kek Butter
Kek Chiffon
Kek Cokelat Lembab
Kek Buah Kukus
Kek Lobak Merah

PILIHAN FROSTING
Buttercream
Chocolate Ganache
Fondant

PILIHAN HIASAN BUNGAAN
Homemade Fondant & Gumpaste SEPENUHNYA
ReadyMade Gumpaste SEPENUHNYA
Mixed Homemade & Readymade
Mixed Readymade Gumpaste & Buttercream (simple rosette sahaja)

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah di shah alam 


Isnin, 26 Januari 2015

Pelbagai Pakej Gubahan Hantaran untuk Pilihan Anda

Pelbagai Pakej Gubahan Hantaran untuk Pilihan Anda

Dari tinjauan yang dijalankan oleh kami, kami telah mendapati bahawa idea dan kreativiti untuk penyediaan gubahan hantaran dah jadi semakin tinggi bagi kualiti untuk membuatnya. Semakin banyak barangan
kemas dan makanan yang istimewa dah kami ternampak dalam hiasan hantaran. Antara yang paling digemari dan dihargai oleh orang ramai merupakan hasil kerja tangan yang teliti dan unik. Ia sekarang sudah jadi sebagai satu piawai ukuran untuk menentukan samada hantaran kahwin itu kelihatan menarik atau tidak.

Gubahan Hantaran Mengikut Tema

Terdapat banyak tema yang boleh anda dapatkan untuk gubahan hantaran. Antaranya termasuk tema mengikut warna, tema mengikut bunga, tema mengikut buah-buahan, tema mengikut musim, tema mengikut filem kartun dan sebagainya. Jika anda suka warna pink dan purple, boleh juga anda campur kedua-dua warna ni sebagai tema warna untuk hantaran anda. Ada yang menggunakan watak dalam filem kartun Disney

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah di shah alam  



Ahad, 25 Januari 2015

Shopping Sebagai Penenang Hati (tgk2 dompet, handbag)

sepet: Shopping Sebagai Penenang Hati

Aku rasa semua orang pernah rasa tension kot. Tak kisah la tension penat
tak rehat-rehat ke, tension jem ke, gaduh dengan pakwe ke, banyak keje
ke, takde keje ke. Amboi sangat takde keje pun nak tension. Tension aku
mendengarnya, haha!

Lain orang lain kan cara mengatasinya. Ewah, cara mengatasi okey.
Feeling budak sekolah menengah pakai tudung bawal jahit tengah. Tetiba.

Ada orang kalau tension je makan. Aku ni tension ke tak tension ke makan
tetap makan. Kalau tak dapat makan boleh amarah sangat. Rasa nak tarik
rambut Qery dan hentak2 kepala kat bantal.

Ada orang kalau tension je dorang jalan-jalan gi pantai. Ada orang
jalan-jalan shopping complex. Tak beli tak apa. Asalkan jalan-jalan.
Gitu.

Aku pulak?? Aku kalau tension, aku suka masuk pasaraya beli sayur,
buah-buah, keropok, biskut comel-comel. Haihhhh.. Tebiat ni aku perasan
sejak aku tingkatan-tingkatan lagi. Kalau tension, pegi kedai, beli
biskut yang comel-comel. Kalau duit banyak sikit, pegi pasaraya beli
sayur.

Bunyi macam alalalala bagusnya beli makanan tak membazir. Mihmihmih!
Jangan kau berfikiran sebegitu rupa ye. Sungguh tidak adik bagiku. Huhu!
Sebenarnya, apa yang aku beli 50% aku tak makan pun. Dulu sebelum
kawin, beli itu ini sumbat peti ais, tukang makannya mak abah dan
sesiapa je la yang ada kat rumah. Aku dulu liar kan, mana reti duduk
rumah. Wakakakaka

Bila dah kawin, kengkadang sayur tu basi je dalam peti ais. Basi? Layu
la kan. Pemendeeeee la Sepet ni basi basi basi. Kalau tak layu pun dia
mesti dah hitam atau dah tak keras. Paham tak tak keras tu camne. Huhu!
Kalau sayur kailan kan kite pegang dahan dia (lemah lembut tak sebut
dahan, muahaha) kan dia keras. Kalau dah lama terbiar dalam peti, kite
pegang dia cam lembik. Eh LEMBIK lah berpakataan ittew. Kalau dari tadi
aku bagitau sayur dah lembik kan senang. Haih. Nyampah. Penat taip.

Haritu masa interview majalah Ibu&Anak, Kak Fiza tanya aku tak
tension ke kerja camni. Tak ada cuti, kerja 24H, melayan customer macam2
ragam. Tension? Kalau takde customer kot baru tension. Haha! Aku suka
sangat-sangat meniaga. Asalkan barang yang aku nak jual tu aku suka.
Gitu.

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

Sabtu, 24 Januari 2015

Barang Hantaran Kahwin dan Tunang

Barang Hantaran Kahwin dan Tunang 2013

 



Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.


Amazon MP3 Clips


JavaScript Free Code