Loading...
Gadget by The Blog Doctor.

Ahad, 18 Januari 2015

Hantaran Perkahwinan Terkini: SENARAI BARANG HANTARAN BERTUNANG DAN PERKAHWINAN

Bunga & Hantaran - Hantaran Perkahwinan Terkini: SENARAI BARANG HANTARAN BERTUNANG DAN PERKAHWINAN

Assalamualaikum.....

Hai semua B2B..Preparation kahwin dah siap ke?Mesti seronokkan nak buat preparation.

Masa saya nak kahwin dulu, semua benda nak buat sendiri. Tak nak orang tolong kononnye....

Tapi, at last saya kene minta tlg my mom to help me on certain thing
yang saya tak sempat nak buat. My advise to B2B out there, let your
family help you on your wedding. Delegate task/job with your family and
friend. Don't work alone..OK.

This time saya nak share senarai barang yang sesuai sebagai hantaran dari pihak lelaki dan pihak perempuan.

Normally, jumlah dulang yang akan diterima oleh pihak perempuan adalah
kurang dari pihak lelaki. Maksudnya, pihak lelaki akan memberi 5 dulang
hantaran dan akan di balas dengan 7 dulang hantaran oleh pihak
perempuan. Kalau nak banyak lagi dulang hantaran, lelaki bagi 7 so side
perempan akan balas 9 dulang.

Apa barang yang sesuai untuk diberikan sebagai hantaran? barang untuk
bertunang sama ke dengan masa nikah nant? Benda ni selalu memeningkan
kepala B2B untuk fikir...betul x?

Senarai Barang Hantaran Untuk Bertunang

Selalunya, untuk majlis bertunang barang yang sesuai diberikan adalah
yang simple dan tidak terlalu 'mewah'. Banyakkan makanan pun ok....yang
manis2.

Berikut adalah contoh senarai barang untuk majlis bertunang dari kedua-dua belah pihak:

Dari Pihak Lelaki:

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.


Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah di shah alam 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Amazon MP3 Clips


JavaScript Free Code