Loading...
Gadget by The Blog Doctor.

Jumaat, 30 Januari 2015

TIPS UNTUK KENALPASTI BAG LOUIS VUITTON ORIGINAL

Fayreen Mizan: TIPS UNTUK KENALPASTI BAG LOUIS VUITTON ORIGINAL D...


Assalamualaikum, Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat...
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf

Thursday, 20 March 2014

TIPS UNTUK KENALPASTI BAG LOUIS VUITTON ORIGINAL DAN FAKE (Part 1)

Assalamualaikum,

Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.

Official web LV --> klik sini.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf

Thursday, 20 March 2014

TIPS UNTUK KENALPASTI BAG LOUIS VUITTON ORIGINAL DAN FAKE (Part 1)

Assalamualaikum,

Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.

Official web LV --> klik sini.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf

Thursday, 20 March 2014

TIPS UNTUK KENALPASTI BAG LOUIS VUITTON ORIGINAL DAN FAKE (Part 1)

Assalamualaikum,

Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.

Official web LV --> klik sini.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf

Thursday, 20 March 2014

TIPS UNTUK KENALPASTI BAG LOUIS VUITTON ORIGINAL DAN FAKE (Part 1)

Assalamualaikum,

Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.

Official web LV --> klik sini.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf
Orang perempuan dengan bag memang tidak dapat dipisahkan... dah macam isi dengan kuku. Seorang mesti ada tiga atau empat collection bag sekurang-kurangnya. Betul kaan?? Eh, tak mengaku pulak tu! Godaan dari selection bag yang ada di pasaran pun memang banyakkkkk... macam-macam brand... macam-macam style... macam-macam range harga sampai berpusing-pusing biji mata dibuatnya time nak bayar tu!
Sama ada nak beli branded/ designer handbag yang dibawa masuk dari overseas atau bag jenis biasa-biasa saja semua tu terpulang pada pilihan dan budget seseorang. Sebelum beli branded handbag kena banyak study pasal brand tu dan berhati-hati sebab sekarang ni terlalu banyak bag yang fake dijual. Sejujurnya aku tak ada masalah dengan mana-mana individu yang memakai handbag fake.... nak beli yang original atau fake tu terpulang pada tuan punya badan. Tapi, selagi boleh pilihan aku memang bag yang original/ genuine/ authentic.... tidakkk... ini bukan sebab prestige... bukan sebab berlagak nak jaga standard atau apa. Bag yang original ni memang value for money... tidak mudah rosak walaupun dah bertahun-tahun kita usung ke sana ke mari dan sentiasa ada nilai. Bak kata pepatah - alah membeli menang memakai.... haa, gitu!
Bercakap mengenai fake brand.... banyak brand yang menjadi mangsa counterfeit ni.... Louis Vuitton adalah antara brand yang banyak diciplak dan dipasarkan dengan harga yang lebih rendah. Teknologi penghasilan bag fake ini pun semakin canggih dari semasa ke semasa hinggakan ada antaranya kelihatan exactly macam bag yang original pada mata kasar! Kesian pada mereka yang membelanjakan sejumlah wang tertentu untuk membeli bag yang pada anggapan mereka original... tup-tup dapat bag yang fake. Tentu sakit hati yang teramat sangat dan rasa tertipu kaan? 
Di sini aku akan share beberapa tips untuk memudahkan kita kenalpasti sama ada bag yang kita purchase tu adalah yang original atau sebaliknya. Dalam entri ni, aku fokus dengan Louis Vuitton dulu. InsyaAllah tips untuk brand yang lain akan menyusul nanti. Jadi, sila baca tips-tips di bawah satu persatu... korang mungkin terpaksa baca berulang-kali untuk fahamkan betul-betul :)
Sebelum tu mari kita pronounce Louis Vuitton ni betul-betul. Sebutan yang sebenar ialah 'loo-ee' 'vee-tawn' --> klik sini.
Step 1 :
Sebelum purchase apa-apa bag LV, survey dulu model-model yang ada di official web atau katalog Louis Vuitton bagi memastikan design bag yang hendak dibeli itu memang benar-benar wujud. Ini kerana ada bag fake yang dibuat hasil gabungan beberapa model LV yang berbeza. Jadi, end product tersebut adalah model yang sebenarnya tidak pernah langsung dihasilkan oleh LV.
- See more at: http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/03/tips-untuk-kenalpasti-bag-louis-vuitton.html#sthash.AvVgKiTP.dpuf

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Amazon MP3 Clips


JavaScript Free Code