Loading...
Gadget by The Blog Doctor.

Selasa, 1 September 2015

Telekung Sembahyang Kain Sembahyang Baju Sembahyang

Jemari Baju: Telekung Sembahyang Kain Sembahyang Baju Sembahyan...


Assalamualaikum.


Kalau bahasa standard orang sebut Telekung Sembahyang. Kalau di Kelantan, telekung sembahyang dipanggil kain sembahyang. Yang jadi sedikit kelakar, orang terengganu panggil telekung sembahyang sebagai

baju sembahyang. So persamaan linear yang terhasil di sini ialah, kain sembahyang + baju sembahyang = telekung sembahyang :)


Telekung sembahyang yang dulu - dulu kita guna kebanyakannya diperbuat dari kain cotton. Dan pada  zaman dulu - dulu, demand ke atas telekung sembahyang ni tak macam sekarang. Semua orang pakai warna putih, semua dari kain cotton, yang penting boleh diguna pakai dan sah untuk solat.


Nipis ke, panas ke, sedap pakai ke, pinggang bergetah ke... jarang timbul persoalan sebegini. Janji ada telekung sembahyang. Cuma apabila kesedaran tentang isu - isu tertentu seperti nipis, kebersihan, penutupan
aurat yang sempurna ketika solat dan keselesaan semakin timbul di kalangan muslimat, telekung sembahyang juga mengalami revolusi tersendiri bagi memenuhi kehendak permintaan pengguna.


Dari kain cotton, up grade ke kain jenis licin. Kemudian muncul semusim di mana semua tercari - cari telekung sembahyang bersulam. Ada yang mencari sampai ke Bandung, Indonesia untuk telekung sembahyang bersulam.

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian wanita,tudung & telekung murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan


JavaScript Free Code